Een broodje kroket minder calorieën én vetten bevat dan een broodje gezond?
Niet elke frituurprofessional kan de Meesterproef afleggen om Meesterfrituurder te worden. Zo zal een beginneling in het vak toch echt eerst ervaring moeten opdoen voordat hij/zij zich kan aanmelden. Minimaal tien jaar aantoonbare ervaring is een vereiste. De basisvoorwaarden staan als volgt omschreven: “Kandidaten die op willen gaan voor de Meesterproef om Meesterfrituurder te worden dienen zich gedurende minimaal tien jaar te hebben bewezen als ondernemer/eigenaar in het frituurambacht. In zijn/haar frituurspeciaalzaak moet hij/zij de organisatie goed op orde hebben. Jouw huidige frituurspeciaalzaak moet in jouw verzorgingsgebied een onbesproken reputatie hebben, een reputatie waaraan jij als frituurprofessional in belangrijke mate hebt bijgedragen.” De titel is verder verbonden aan een minimum leeftijd van 30 jaar (op het moment van aanmelding). Indien je de Nederlandse nationaliteit niet hebt, moet je het frituurvak in ons land minimaal tien jaar hebben uitgeoefend. Naast frituurprofessionals in Nederland, kunnen ook Vlaamstalige zuiderburen zich aanmelden voor de Meesterproef.