Corona: “Concentreren op kerntaken”

Veldhoven, 29 september 2020

Vakvereniging ProFri betreurt het dat de horeca als gevolg van corona opnieuw te maken krijgt met strengere maatregelen. ProFri-directeur Frans van Rooij: “Voor onze collega’s in de natte horeca is het een regelrecht drama. Het leed voor de meeste frituurspeciaalzaken valt te overzien. We zullen ons nadrukkelijker moeten concentreren op onze kerntaken; afhalers en bezorgmaaltijden.” Verder ijvert ProFri voor compensatie voor bedrijven die door de coronacrisis in de problemen komen.

De zware maatregel voor de horeca (22.00 uur gesloten voor eters ter plekke) zal op veel cafetaria’s, snackbars en frituren maar beperkt effect hebben. Van Rooij: “Natuurlijk hebben veel bedrijven de afgelopen jaren geïnvesteerd in hun zitgedeelte. Aan de andere kant zien we ook dat veel bedrijven in onze sector de afgelopen jaren hun openingstijden al terugschroefden. Waar je vroeger zag dat cafetaria’s tot elf uur ’s avonds of middernacht geopend waren, is dit nu veel minder het geval.”

Lees verder op Frituurwereld.nl