Veldhoven, 29 september 2020
Vakvereniging ProFri betreurt het dat de horeca als gevolg van corona opnieuw te maken krijgt met strengere maatregelen. ProFri-directeur Frans van Rooij: “Voor onze collega’s in de natte horeca is het een regelrecht drama. Het leed voor de meeste frituurspeciaalzaken valt te overzien. We zullen ons nadrukkelijker moeten concentreren op onze kerntaken; afhalers en bezorgmaaltijden.” Verder ijvert ProFri voor compensatie voor bedrijven die door de coronacrisis in de problemen komen.
De zware maatregel voor de horeca (22.00 uur gesloten voor eters ter plekke) zal op veel cafetaria’s, snackbars en frituren maar beperkt effect hebben. Van Rooij: “Natuurlijk hebben veel bedrijven de afgelopen jaren geïnvesteerd in hun zitgedeelte. Aan de andere kant zien we ook dat veel bedrijven in onze sector de afgelopen jaren hun openingstijden al terugschroefden. Waar je vroeger zag dat cafetaria’s tot elf uur ’s avonds of middernacht geopend waren, is dit nu veel minder het geval.”
|
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. Evenmin kan het Nederlands Frituurcentrum aansprakelijk worden gesteld voor onjuiste en/of onvolledige informatie welke wellicht op deze website zou voorkomen.
Alle informatie en gegevens van deze website mogen zonder onze nadrukkelijke schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gepubliceerd.