Veldhoven, 22 juni 2020
ProFri kritisch over verstrekken vergunning voor friet-standplaats: “Juist in deze tijd bestaande horeca beschermen”
Vakvereniging ProFri roept gemeenten op kritischer te zijn bij de verstrekking van vergunningen voor tijdelijke en/of mobiele foodverkopers via foodtrucks en standplaatsen. “Aangezien de lasten voor foodtruck-exploitanten doorgaans lager zijn, is veelal sprake van oneerlijke concurrentie ten opzichte van vast gevestigde horeca, zoals frituurspeciaalzaken. Juist nu ligt dit extra gevoelig vanwege de coronacrisis,” aldus ProFri.
In het verleden is het vaker voorgekomen dat cafetariahouders en andere horecaondernemers onaangenaam zijn verrast doordat plotseling een foodtruck of kraam opdook bij hun bedrijf. Onlangs gebeurde iets dergelijks in Halsteren, waar een oliebollenbakker van de kermis neerstreek en vanuit een houten kot friet verkoopt, op enkele honderden meters van een inpandige cafetaria.
|
Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. Evenmin kan het Nederlands Frituurcentrum aansprakelijk worden gesteld voor onjuiste en/of onvolledige informatie welke wellicht op deze website zou voorkomen.
Alle informatie en gegevens van deze website mogen zonder onze nadrukkelijke schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gepubliceerd.